Znaki, da je potrebno obiskati urologa

Spremembe pri uriniranju: simptomi vključujejo kri v urinu, pogosto uriniranje, uhajanje urina in pekoč občutek med ali težave pri začetku ali prenehanju uriniranja.
Bolečine v trebuhu, hrbtu ali ledveno: bolečine v teh predelih in spremembe pri uriniranju so lahko simptomi bolezni sečil. Ledvični kamni lahko povzročijo kri v urinu in hude bolečine v hrbtu ali ledveno. Stalna bolečina ali občutek teže skupaj s krvjo v urinu sta lahko znaka nekaterih vrst raka sečil.
Moško spolno zdravje: Moški lahko opazijo simptome, kot so težave z doseganjem in ohranjanjem erekcije ter prezgodnja ali zapoznela ejakulacija.
Bolečina ali masa v modih: bolečina ali občutek mase v modih je znak, da mora moški takoj obiskati urologa. Čeprav je redko, je lahko znak raka na modih. Takoj pojdite na pregled, da omogočite zgodnje odkrivanje.
Bolečine v medenici in pritisk v spodnjem delu trebuha: moški lahko občutijo bolečine v medenici zaradi težav s prostato. Ženske lahko občutijo pritisk ali bolečino v spodnjem delu trebuha zaradi prolapsa medeničnega organa. Tako moški kot ženske lahko občutijo bolečine v medenici zaradi okužbe ali vnetja sečil.